Matineelezing Ten Gronde - Verhalen uit het archeologiedepot

Tentoonstelling Ten Gronde (c) Philippe Debeerst voor FORTVNA

Op zondag 28 februari 2016 geeft archeologe Arne Verbrugge een matineelezing over de archeologische opgravingen in Wervik. 

Archeologe Arne Verbrugge leidde in 2009 voor het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed (VIOE) de archeologische campagne bij sportcomplex De Pionier aan de Virovioslaan. Er werden materialen van uit het steentijdperk tot en met de eerste wereldoorlog gevonden. 

Dankzij de opgravingen van Arne en haar team, kwam ook heel veel kennis over onder meer het steentijdperk, de ijzertijd, de heerweg, een vroeg-Romeinse verdedigingswal, een Keltische hoeve en de eerste wereldoorlog naar boven. Tijdens de lezing brengt ze het verhaal van de Wervikse opgravingen.

Aansluitend kan je de tentoonstelling Ten Gronde bezoeken in het WZC. Ten Gronde brengt het archeologische verhaal van Wervik en de regio. 

Polyvalente zaal WZC Het Pardoen, Academiestraat 5 Wervik. Ontvangst vanaf 10:00 uur, de lezing start om 10:30 uur. Inschrijven kan via info@viroviacum.be of cultuur@wervik.be of 056 95 24 17. De inkom bedraagt € 5 (1 aperitief inbegrepen). 

zie ook

Steentijdvondsten

Ten Gronde

registratie
ontsluiting
depotwerking

Viroviacum Romanum

vzw Viroviacum Romanum

erfgoedbeleving