Mag het wat meer zijn? Kortrijk

Mag het wat meer zijn

De Kortrijkse musea dachten na over wat de stad typeert. Stap tussen 8 december en 8 januari binnen in 1 van de 10 kamers, en ontdek Kortrijk in al haar facetten.

Wat zou er gebeuren als de Kortrijkse musea - Texture en Museum X samen met BuBox - een maand lang tien leegstaande winkelpanden in de binnenstad zouden inpalmen? Dat ontdek je in december op ‘Mag het wat meer zijn?’, een origineel stadsevent in Kortrijk.

Tijdens Winter in Kortrijk kan je terecht in een van de tien kamers. Zo kun je je er vergapen aan een weefgetouw waaraan verschillende kunstenaars werken, of je kan knikkers laten rollen over de Kortrijkse bruggen, op schaal gebouwd! Of wat dacht je van een gigantische stadsboom, waarop je kan ontdekken of je een familieband met de burgemeester of een andere beroemde Kortrijkzaan hebt?

De Kortrijkse musea creërden tien kamers vol kunst en curiosa. Tien gezichten van Kortrijk, herkenbaar en verrassend. Heel wat kamers spelen ook met typisch Kortrijkse eigenschappen of fenomenen. Er is bijvoorbeeld een spel waarmee je kan testen hoe goed jij het als vlashandelaar zou doen en een installatie die traditionele Unica-poppen tentoonstelt. 

Praktisch: van 8 december 2017 tot 8 januari 2018, winkelpanden stadscentrum Kortrijk