Love on the bridge!

Love on the bridge

Op zondag 30 september 2018 nodigt BarakFutur alle Barakkenaars, en alle sympathisanten van De Barakken, uit op de Leiebrug om naar de verhalen van de Barakken te komen luisteren. Love on the bridge is het eindmoment van het project BarakFutur.

Wat staat er vanaf 14u op het programma?

  • Een huwelijk aan de Leiebrug, net zoals meneer Destoop en mevrouw Velghe tijdens De Tweede Wereldoorlog trouwden in het niemandsland tussen de Franse en Belgische grens in De Barakken!
  • Berichten van de Barakkenaars over De Barakken aan de wereld!
  • Stoet van muzikanten, Les Figurettes Fénoménales En Plein Public, en hopelijk vele mee dansende beentjes uit de Barakken door De Barakken naar het Sint-Jozefsplein. Alle beentjes (oude, kromme, behaarde, gekleurde…) zijn welkom op de enige repetitie op dinsdagavond 25 september om 19u op het St Jozefsplein.
  • Wonderlijke theatervoorstelling door Frederic Dehaudt met verhalen uit de Barakken, én met Barakkenaars.
  • Expo door Michel! vzw over de Barakken, en met verhalen, foto’s, etc van de Barakken.
  • En uiteraard ook…feest! met een feesttent, lekkere drankjes, accordeon en andere mooie deuntjes, …

Wat ging vooraf?

Barak Futur verzamelde vele verhalen tijdens de eerste helft van 2018 tijdens trektochten door De Barakken, op zoek naar de vele grote en kleine verhalen van de Barakkenaars over de Barakken. Zo ging schrijver-regisseur Frederic Dehaudt wekelijks op trektocht door de Barakken, en verzamelde verhalen die verteld werden tijdens de buurtgesprekken in El Greco, maakten hij wekelijkse portretten in de Krant van West-Vlaanderen, komen fragmenten van verhalen terecht in de ‘Verhalenfichebak’ van de Barakken, werden Verhalenatlassen van de Barakken gemaakt (nu te zien in de Bibliotheek van Menen), …

Er gebeurde nog meer!

Zo tuurde Tine Moniek met haar zomerproject Buurtturen samen met Barakkenaars naar de Barakken, keken fotografen tijdens een fotocursus van Vormingplus MZW door de lens van hun fototoestel naar de Barakken, werden vele oude foto’s/prentkaarten/affiches over De Barakken verzameld, was er een uitstap naar Roubaix in het spoor van de grensarbeiders, maakten de jongeren van Avondwerking ‘T KOT filmpjes over het leven in de Barakken, maken buurtbewoners samen met de buurtwerking Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een toekomstprojectie over de Barakken en organiseerden we tijdens erfgoeddag op 21 april 2018 als groot publieksmoment het ‘Museum voor 1 Dag van de Barakken’.

Praktisch

Slotevement van Barak Futur!
Wanneer? zondag 30 september, 14u
Waar? Start op de Leiebrug; andere locaties: Rijselstraat, Sint-Jozefskerk en Sint-Jozefsplein