Letterrijkkerst

Het Lijsternest, copyright Augustapicture

Streuvels schreef heel wat kerstverhalen. Ze zijn de inspiratie voor het literaire evenement Letterijkkerst op zaterdag 21 december 2019. Ontdek deze namiddag en avond vol gratis activiteiten. 

Namiddagprogramma:

13u00 - 17u30: Rondleidingen Lijsternest met gids

14u00 - 17u30: Kerstverhalen academie Kortrijk en Harelbeke
Speciaal voor dit evenement schreven leerlingen 'literaire creatie' een kerstverhaal. Allen zullen ze een plekje in het Lijsternest claimen om hun verhaal in intieme sfeer voor te dragen.
Met: Vere Verheecke, Luc Vanhauwaert, Paulien Lemay, Guido Van Mileghem

14u en 16u - Wandeling het Ingooigem van Streuvels
Onze gids Katrien Martin neemt je op sleeptouw mee door de straten van Ingooigem. Tijdens de wandeling zal ze verschillende verhalen vertellen waarin Streuvels opnieuw tot leven komt. Deze wandeling zal om 14u00 en om 16u00 starten. Om zeker te zijn van een plaats dient u in te schrijven via: lijsternest@vlaanderen.be

Avondprogramma:

18u30 - Streuvels en zijn kerstverhalen
Streuvels heeft heel wat kerstverhalen geschreven, waaronder 'het kerstekind' het bekendste is. Karel Platteau zal tijdens deze lezing dieper ingaan op de verhaal, en geeft ze een plaats binnen het oeuvre van Streuvels.

19u15 - Aya Sabi en Fikry El Azzouzi
Naar aanleiding van het vijftigste sterfjaar van Streuvels vroeg Passa Porta aan Aya Sabi en Fikry El Azzouzi een tekst te schrijven met als centrale vraag: wat hebben de grote thema's in het werk van de Vlaamse Reus nog te betekenen voor schrijvers van nu? Op 21 december brengen ze de tekst live, waarna ze met elkaar in gesprek gaan.

20u30 - Annelies Verbeke
Schrijfster Annelies Verbeke sluit de avond af. Tot haar eigen verwondering trof ze in 2012 Streuvels aan in haar woonkamer, een boeiend gesprek volgde. Het relaas van dit gesprek werd gepubliceerd in het achttiende jaarboek van het Stijn Streuvelsgenootschap.

Het aantal plaatsen voor het avondprogramma zijn beperkt. Om zeker te zijn van uw plaats dient u in te schrijven via lijsternest@vlaanderen.be