#Landscapes. Van schilderkunst tot gamedesign

#LANDSCAPES

In de expo #LANDSCAPES volg je de zoektocht van beeldenmakers van vroeger en nu, naar technieken om landschappen zo overtuigend en toegankelijk mogelijk te maken. Verken de raakvlakken tussen schilderkunst en gamedesign, en ontdek verborgen schatten uit de collectie van de Stedelijke Musea Kortrijk en de gerenommeerde opleiding Digital Arts & Entertainment.

Van verbluffend verfijnde schilderijen tot virtuele en interactieve omgevingen ontdek je niet alleen de impact van klassiek vakmanschap, maar ook de ontelbare mogelijkheden van nieuwe technologie. Wandel binnen in een wereld in volle verandering, en beleef wat er gebeurt wanneer verleden en toekomst de handen in elkaar slaan. 

Tijdens het living lab #LANDSCAPES gaan studenten van HoWest/DAE live aan het werk tijdens de tentoonstelling. Ze brengen met projecties de schilderijen tot leven en geven het publiek een inkijk achter de schermen van het maakproces.

Doorheen het komende academiejaar werken de studenten van DAE samen met een groep hedendaagse kunstenaars rond het thema landschappen om in oktober 2019 uit te pakken met het tweede lijk van #LANDSCAPES REVISITED, dat de link legt tussen gamedesign en hedendaagse kunst.

#LANDSCAPES is een initiatief van BUDA vzw, Howest DAE, de Stedelijke Musea Kortrijk, Biennale Interieur & Stad Kortrijk

Wanneer? 18.10 - 22.10 (12:00 - 20:00), 26.10 - 28.10 (12:00 - 18:00), 02.11 - 04.11 (12:00 - 18:00)
Waar? Biennale Interieur 2018 city festival, Sint-Maartenshospitaal, Burgemeester Tayaertlaan 5, Kortrijk
Meer info? #LANDSCAPES, gratis toegang

zie ook

Museum X

Museum X

museum