Landscapes 2.0

Landscapes

LANDSCAPES 2.0 staat in het teken van creatie op het snijvlak tussen traditie en innovatie, tussen vakmanschap en kunst. Geïnspireerd door de topstukken van de Kortrijkse schilderkunstcollectie ontwierpen studenten van de gerenommeerde school voor gamedesign DAE een reeks nieuwe interactieve omgevingen. Deze worden geconfronteerd met multimediale installaties van hedendaagse kunstenaars die rond gelijkaardige thema’s en technieken werken. Ontdek het parcours van 20 oktober tot 15 december in Kortrijk.


In de exporeeks Landscapes volg je beeldenmakers van vroeger en nu in hun zoektocht naar technieken om landschappen zo overtuigend en toegankelijk mogelijk te maken. LANDSCAPES 2.0 verkent de raakvlakken tussen schilderkunst en gamedesign, maar toont ook hoe hedendaagse kunstenaars uit diverse technieken putten om nieuwe indrukwekkende omgevingen te scheppen. 

Bezoek de locaties gratis in Bubox/Paardenstallen, BK6, Groeningeabdij/Kortrijk 1302 en DASH/Academie Kortrijk van donderdag tot zondag tussen 14u en 18u. Je ontdekt er werk van Stijn Cole, Stefan Peters, Sara Bjarland, Alexander Stragier, Roelandt Savery, Meggy Rustamova, Jonas Vansteenkiste, Nazanin Fakoor, Tuur & Flup Marinus en DAE (Howest). Meer info