Landbouwerfgoed zoekt nieuwe eigenaar!

Museum Texture (stad Kortrijk) en de stad Waregem zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar voor een aantal dubbels en objecten uit de landbouwcollectie die niet meer passen in het collectieprofiel. Collecties van musea zijn immers geen vaststaand geheel. Nieuwe stukken worden toegevoegd, objecten worden belangrijker of juist minder interessant in het verhaal dat een museum wil brengen. In vele musea lopen waarderingstrajecten om de erfgoedwaarde van collectiestukken af te wegen. Op die manier kan worden bepaald welk object een plaats verdient in de collectie en welke stukken kunnen worden herbestemd.

Museum Texture en de stad Waregem selecteerden een reeks objecten uit hun landbouwcollectie die kunnen worden afgestoten. Deze voorwerpen werden in een eerste fase aan de erkende en niet-erkende musea, landbouwscholen, zorgboerderijen, kinderboerderijen en erfgoedverenigingen aangeboden. De resterende objecten worden nu gratis aan de particuliere geïnteressseerde aangeboden.

Ontdek het aanbod

Je kan via het formulier op bovenstaande website aanduiden in welke objecten je bent geïnteresseerd. Binnen de 2 weken krijg je antwoord of en wanneer je de objecten kan komen ophalen.

Dit project kwam tot stand in een samenwerking van Museum Texture, de Stad Waregem en erfgoed zuidwest. Ze bouwt verder op het intense werk van het Centrum Agrarische Geschiedenis en de betrokkenheid van vele museumcollega's en erfgoedvrijwilligers, en de steun van de Vlaamse Overheid.