Lance Corporal Ernest Seaman - Op bevrijdersvoeten

Lance Corporal Ernest Seaman

De laatste oorlogsmaanden vormen een woelige periode voor de inwoners van Zuid-West-Vlaanderen. Op bevrijdersvoeten brengt 13 kleine verhalen uit de laatste oorlogsmaanden. Van apotheker tot molenaar, van pastoor tot generaal. 

Ernest Seaman bestormt alleen, onder hevig gevuur, de vijandelijke mitrailleurs en weet twee machinegeweren te veroveren. Zijn daden leggen de basis voor de bevrijding van Geluwe. Voor zijn acties bij de bevrijding van Ter Hand krijgt Seaman het Victoria Cross voor uiterste dapperheid en toewijding. 

 

Op bevrijdersvoeten

Tot eind oktober 2018 brengt Op Bevrijdersvoeten je weekelijks een verhaal uit de laatste oorlogsmaanden. Ontdek alle filmpjes en stap mee in de voetsporen van de bevrijding!

Bronnen: Foto’s collectie D. Decuypere, Met dank aan: Dirk Decuypere, Stadsarchief Wervik, Credits: Op bevrijdersvoeten is een realisatie van erfgoed zuidwest, UiT in zuidwest en de 13 gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Verteller: Jurgen Creyf (Racing Letterbeek), muziek: David Hilowitz, film en montage: Krew.