KSA Noordzeegouw en haar historische identiteit

KSA Noordzeegouw en haar historische identiteit

In 1928 krijgt priester Karel Dubois de opdracht van zijn bisschop om in West-Vlaanderen “de studenten te leren vechten voor het geloof”. Hij kwijt zich van die taak en sticht KSA. Tot op vandaag is deze jeugdbeweging actief en volop in beweging. Archiefgroep Altijd Jarig van KSA Noordzeegouw werkte de vorbije jaren aan een boek over de geschiedenis van de jeugdbeweging en haar plaats in de nationale beeging. 

Em. prof. dr. Louis Vos beschrijft in het boek de geschiedenis van KSA Noordzeegouw. Louis Vos neemt je - als niet-West-Vlaming, als KSA’er en vanuit zijn achtergrond als historicus - mee in het spoor van twee gouwproosten. kanunnik Karel Dubois en hulpbisschop Eugeen Laridon vormden tot in 1994, elk op hun manier, jonge studenten en begeleidden ze in dat ‘gevecht voor het geloof’. 

KSA Noordzeegouw en haar historische identiteit (1928-1994). In het spoor van twee gouwproosten verschijnt in juni 2020. Het boek van Louis Vos telt 100 bladzijden. Voorinschrijven kan voor de prijs van 19 euro via mail aan inschrijvingen@ksanoordzeegouw.be. Na de verschijningsdatum is het boek te koop aan 21 euro. Het boek kan je ophalen in het gouwsecretariaat (Gullegem) of wordt voor de meerprijs van 5,7 euro opgestuurd. Betalen kan op rekeningnummer BE74 4675 0073 5107 met vermelding "boek KSA Noordzeegouw" en je naam. 

zie ook