Kom naar de erfgoedbrunch - 26 mei

Erfgoedbrunch

Op zaterdag 26 mei organiseren we een erfgoedbrunch. Iedereen met een interesse in erfgoed is welkom. Ben je zelf met een erfgoedproject bezig? Welke thema's vind jij van belang binnen de regio? Wat kan zuidwest voor jou (of je organisatie) betekenen? Tijdens dit ontmoetingsmoment wisselen we - met een hapje en drankje - van gedachten over erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen. Je maakt er kennis met andere erfgoedgeïnteresseerden, verenigingen en de werking van de erfgoedcel. 

Voor deze erfgoedbrunch zijn we te gast in de cafetaria van het Sint-Arnolduspark, Tiegem. Een inspirerende locatie want de bron van Sint-Arnoldus staat al lange tijd gekend als bedevaartsplek. In de 19de eeuw werd rond de bron een kapel en een park aangelegd. Later werd dit omgebouwd tot een groot en aaneengesloten bedevaarts- en ontspanningsoord met vijvers, rotsen, wandelpaden en een ligweide. Kunstenaars als de gebroeders Collardyn, Gustave Van de Woestyne en Valerius de Sadeleer hadden er een verblijfplaats. Wie wil kan ter afsluiting aansluiten op een korte wandeling doorheen de geschiedenis van de Tiegemberg. (Wegens de grote interesse is deze wandeling volzet)

Deelname aan de erfgoedbrunch is gratis. We vragen je wel vooraf in te schrijven via het formulier of via erfgoed@zuidwest.be, ten laatste op donderdag 24 mei. 

Op het programma:

  • vanaf 10u: Ontvangst met koffie en een koffiekoek
  • 10u30: Start bijeenkomst
  • 12u30: Middagmaal
  • 14u: Erfgoedwandeling Sint-Arnolduspark (De wandeling is volzet, inschrijven voor de wandeling is niet meer mogelijk, deelnemen aan de erfgoedbrunch kan wel nog)

Locatie: cafetaria van het Sint-Arnolduspark, Tiegem (Domein Sint-Arnoldus Anzegem, Warandedreef 10, 8573 Tiegem).

Erfgoed zuidwest organiseert deze brunch om samen met alle betrokkenen stil te staan bij de erfgoedcelwerking, en vooral om vooruit te kijken naar wat de komende jaren ons allen kan bieden. We roepen alle erfgoedverenigingen en -enthousiastelingen in de streek graag op om erbij te zijn.

Schrijf je in

De erfgoedbrunch is er voor wie betrokken is met erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen of wie actief is in een Zuid-West-Vlaamse erfgoedvereniging. Meer info over zuidwest lees je hier.