Julienne Vantorre - Op bevrijdersvoeten

Julienne Vantorre - Op bevrijdersvoeten

De laatste oorlogsmaanden vormen een woelige periode voor de inwoners van Zuid-West-Vlaanderen. Op bevrijdersvoeten brengt 13 kleine verhalen uit de laatste oorlogsmaanden. Van apotheker tot molenaar, van pastoor tot generaal. 

Julienne was zelf 4 bij de start van de oorlog. Na de oorlogsjaren schrijft ze herinneringen over Lendelede in 14-18 neer. Ze beschrijft de vreugde bij de bevrijding, maar tegelijk ook de aanblik met de kruisjes van de vele gesneuvelden.

 

Lendelede herdenkt

11 november 2018 - Aanplanting vredesbomen

Op bevrijdersvoeten

Tot eind oktober brengt Op Bevrijdersvoeten je weekelijks een verhaal uit de laatste oorlogsmaanden. Ontdek alle filmpjes en stap mee in de voetsporen van de bevrijding!

Bronnen: Vantorre, Julienne, “Oorlogsherinneringen 1914-1918” in Lethae, 1981, nr. 2; Vanden Bussche, Renaat, Lendelede onder de pinhelmen 1914-1918, Lendelede, 2013, Met dank aan: Johan Delaere en
Bibliotheek Lendelede, Credits: Op bevrijdersvoeten is een realisatie van erfgoed zuidwest, UiT in zuidwest en de 13 gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Verteller: Jurgen Creyf (Racing Letterbeek), muziek: David Hilowitz, film en montage: Krew.