Julienne Bulckaert - Op bevrijdersvoeten

Julienne Bulckaert - Op bevrijdersvoeten

De laatste oorlogsmaanden vormen een woelige periode voor de inwoners van Zuid-West-Vlaanderen. Op bevrijdersvoeten brengt 13 kleine verhalen uit de laatste oorlogsmaanden. Van apotheker tot molenaar, van pastoor tot generaal. 

Op 19 oktober werd Kortrijk bevrijd. Om 10u50 klom de beiaardier op de toren op om de klokken van de beiaard te luidden. Julienne zal die dag nooit vergeten, bij de bevrijding van Heule geraakte ze ’s nachts gewond door een ontploffende granaat.

 

Op bevrijdersvoeten

Tot eind oktober 2018 brengt Op Bevrijdersvoeten je weekelijks een verhaal uit de laatste oorlogsmaanden. Ontdek alle filmpjes en stap mee in de voetsporen van de bevrijding!

Bronnen: Dagboek Marguerite Ghyoot (Stadsarchief Kortrijk), getuigenis Julienne Bulckaert (erfgoed en musea Kortrijk), foto Julienne Bulckaert (erfgoed en musea Kortrijk), foto’s belfort Kortrijk (stad Kortrijk) Met dank aan: Erfgoed en musea Kortrijk, Beiaard Kortrijk Credits: Op bevrijdersvoeten is een realisatie van erfgoed zuidwest, UiT in zuidwest en de 13 gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Verteller: Jurgen Creyf (Racing Letterbeek), muziek: David Hilowitz, film en montage: Krew.