Jouw erfgoedproject met steun van het publiek?

Financiering

Veel projecten zijn niet mogelijk zonder de steun van het publiek. Crowdfunding - publieksfinanciering - en projectrekeningen zijn dan ook een zeer succesvolle manier om een project te laten financieren. 

Crowdfunding? 

Crowdfunding is het financieren van een project door middel van giften. Het gaat om een welbeschreven project, tijdens een webomschreven inzamelperiode en er is een return of beloning voorzien voor wie bijdraagt. Zo kan wie een bepaald bedrag doneert bijvoorbeeld een exemplaar van een boek krijgen, deelnemen aan een unieke rondleiding, enz. Een crowdfunding opzetten kan via een specifiek platform. Meer weten? Neem een kijkje in het online artikel van Heemkunde Vlaanderen (Histories vzw). 

Projectrekening?

Via een projectrekening kunnen giften voor een bepaald project fiscaal aftrekbaar gemaakt worden. Dit kan na aanvraag bijvoorbeeld via de Koning Boudewijnstichting, maar specifiek voor de erfgoedsector kan het ook via Herita. Via een projectrekening van Herita kunnen de donateurs van jouw erfgoedproject 45% van hun gift recupereren. Alle voorwaarden lees je op de website