Jobstudenten gezocht! - Registratie en fotografie

Digitalisatoren 2017

Gezocht: studenten - met een interesse in erfgoed/fotografie - om tijdens de zomermaanden het Zuid-West-Vlaams erfgoed van een registratie en foto te voorzien!

In augustus en september trekt erfgoed zuidwest met een team digitalisatoren doorheen de regio. Voor dit project zoekt erfgoed zuidwest een team van vijf gemotiveerde jobstudenten. Geknipt voor de job? Gewapend met fotoset, pen, papier en computer registreer en/of fotografeer je erfgoedobjecten in de dertien gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Een grote diversiteit van objecten passeert door jouw handen: van schilderijen en beeldhouwwerken tot oude gebruiksvoorwerpen, (snuif)tabaksobjecten, processietextiel en oorlogsobjecten. Je meet de objecten op, beschrijft ze - en hun bewaartoestand - , geeft ze een nummer en maakt een goede foto. Je werkt doorheen de periode op diverse locaties: van de zolder van een gemeentehuis tot (het depot van) een lokaal museum, van het cultureel centrum tot de bibliotheek. Kortom: een afwisselende vakantiejob waarbij je met heel wat erfgoed in aanraking komt! 

Benieuwd naar het project? Neem een kijkje op de projectpagina. Je ontdekt er de kunstcollecties die de digitalisatoren in de zomer van 2017 registreerden. 

Interesse in deze vakantiejob? Meer informatie kan je lezen in het vacaturebericht. Solliciteren kon tot en met 30 april 2018.

Vacaturebericht Digitalisatoren

zie ook

Digitalisatoren

Digitalisatoren

registratie
digitalisatie
depotwerking