Jobstudent gezocht! - Fotografie

Digitalisatoren

Gezocht: student - met een interesse in fotografie - om tijdens de zomermaanden het Zuid-West-Vlaams erfgoed van een goede foto te voorzien!

Van 26 augustus tot 20 september trekt erfgoed zuidwest met een team digitalisatoren - 2 studenten met erfgoedaffiniteit en 1 student uit een fotografieopleiding - doorheen de regio. Als team werken jullie aan de registratie van erfgoedobjecten. Als jobstudent fotografie ben je verantwoordelijk voor het maken van goede objectfoto's van een grote verscheidenheid aan kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken, enz.) en erfgoedobjecten (keramiek, zilverwerk, enz.). 

Geknipt voor de job? Gewapend met de fototoestel, achtergrondscherm, flitslampen, lichttent, enz. fotografeer je erfgoedobjecten. Een grote diversiteit van objecten passeert door jouw handen: van schilderijen en beeldhouwwerken tot oude gebruiksvoorwerpen, keramiek en zilverwerk. Groot, klein, reflecterend,... Samen met het team worden de objecten opgemeten, beschreven, genummerd en gefotografeerd. Je werkt doorheen de periode op diverse locaties: van depot tot museum, van het cultureel centrum tot de bibliotheek. Kortom: een afwisselende vakantiejob waarbij fotografie centraal staat! 

Benieuwd naar het project? Lees het verslag dat jobstudenten Charlotte en Saar vorig jaar schreven. Neem een kijkje op de projectpagina's en ontdek de kunstcollecties die de digitalisatoren in de zomer van 2017 en 2018 registreerden. 

Interesse in deze vakantiejob? Meer informatie kan je lezen in het vacaturebericht. Bezorg ons een korte motiviatie en je cv uiterlijk op vrijdag 31 mei via lieze@zuidwest.be .

Vacaturebericht Jobstudent Fotografie

zie ook

Digitalisatoren

Digitalisatoren

registratie
digitalisatie
depotwerking

Digitalisatoren - Saar en Nele

Digitalisatoren 2018

registratie
digitalisatie
depotwerking