Inspiratiesessie Erfgoeddag - van voorlezen tot vertellen

Erfgoeddag 2020 - De Nacht (Ilse Hermans)


Erfgoeddag 2020 staat in het teken van 'De Nacht'. Tijdens de inspiratiesessie ontdek je - naast alle praktische info over de volgende editie - verrassende manieren om op dit thema in te zetten, met een focus op voorlezen en vertellen.

‘De Nacht’, vertellen en voorlezen vormen een ideale match. Verhalen voorlezen is iets magisch. Een nieuwe wereld opent zich voor jong en oud. Verhalen brengen mensen samen, vooral wanneer ze verteld worden in een bijzondere setting. Iedereen Leest zet je tijdens deze sessie op weg. Je leert mogelijke nieuw partners kennen om mee samen te werken en gaat naar huis met een resem inspirerende voorbeelden en boekentips voor jong en oud.

Van een sleep-over in het museum tot een tentoonstelling bij kaarslicht. Focus je op de geschiedenis van ‘nachtelijk vertier’ in jouw gemeente of ga je aan de slag met nachtwerk? Brainstorm mee over de mogelijkheden in jouw gemeente. Samen denken we na over het thema, bijzondere invalshoeken en mogelijke partners. 

Praktisch

Doelgroep: iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan Erfgoeddag
Waar: Donderdag 10 oktober 2019, 13.30 tot 17.00 uur
Wanneer: Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10, 8500 Kortrijk
Inschrijven: Deelnemen is gratis, inschrijven kan via het formulier

FARO organiseert naar aanleiding van Erfgoeddag 2020 18 inspiratiesessies verspreid over Vlaanderen en  Brussel. De sessies zijn ingedeeld in 3 thema's: wat als er geen licht was, wat als er geen beeld was en Van voorlezen tot vertellen. Alle data en locaties vind je op de website

zie ook