Infoavond Goddelijke Huisraad

Infoavond Goddelijke Huisraad

Binnen het Goddelijke Huisraad-traject begeleidt erfgoed zuidwest kerkbesturen en gemeenten kosteloos bij de inventarisatie en het beheer van het roerend erfgoed in parochiekerken. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Ook interesse om het erfgoed in jouw kerk te inventariseren? Kom naar het infomoment op dinsdagavond 17 september. 

Sinds 2016 focust erfgoed zuidwest op de zorg voor en het inventariseren van het religieus erfgoed in de vele parochiekerken in Zuid-West-Vlaanderen. De voorbije jaren passeerden al heel wat kerken de revue: de St-Martinuskerk (Desselgem), de St.-Columbakerk (Deerlijk), de St-Dionysiuskerk (Zwevegem), de Sint-Laurentiuskerk (Kooigem), de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlektkerk (Sint-Lodewijk), de Sint-Elooiskerk (Kortrijk), de Sint-Martinuskerk (Avelgem), de Sint-Medarduskerk (Wervik), de Sint-Antonius Abtkerk (Rollegem), de Sint-Amandskerk (Gullegem), de Sint-Salvatorkerk (Harelbeke) en de Sint-Martinus en Sint-Christoffelkerk (Moorsele).

Samen met een groep vrijwilligers werden telkens zo'n 200 à 300 objecten opgemeten, genummerd, beschreven en gefotografeerd, dit onder gratis begeleiding van de erfgoedcel. Jelle - consulent religieus erfgoed - begeleidt de vrijwilligers ter plekke tijdens de registratiesessies. De erfgoedcel voorziet daarnaast het nodige materiaal om de objecten te fotograferen, opmeten, nummeren en beschrijven.

Interesse om ook voor jouw kerk een inventaris op te maken? Op dinsdag 17 september 2019 organiseert zuidwest in de Sint-Salvatorkerk (Harelbeke) een infoavond voor kerkfabrieken en gemeentebesturen. U komt er alles te weten over hoe het maken van een erfgoedinventaris in zijn werk gaat, welke toepassingen en voordelen zo’n inventaris biedt, wat de toekomst van dit erfgoed kan zijn, en hoe erfgoed zuidwest daarbij kan helpen.

Praktisch

Voor wie? De infoavond is er voor kerkfabrieken, gemeentebesturen en geïnteresseerden
Wanneer?
Dinsdag 17 september, 18u30-20u
Waar?
Sint-Salvatorkerk Harelbeke (Gentsestraat 4)
Inschrijven?
Inschrijven (gratis) kan tot 8 september bij jelle@zuidwest.be.

zie ook

goddelijke huisraad @ deerlijk (2017)

Goddelijke Huisraad

registratie
erfgoedzorg
herbestemming