Hoe maakt u het? Inspiratie en aspiratie!

Erfgoeddag 2019

Hoe maakt u het? Dat is het centrale thema op Erfgoeddag 2019. De focus van deze negentiende editiie ligt op vakmanschap. Over oude beroepen, ambachten en hoe we ze doorgeven aan volgende generaties. Maar ook bij erfgoedwerk komt vakmanschap kijken. Restauratie en preventieve conservatie is haast per definitie vakwerk. Erfgoeddag - op zondag 28 april 2019 - is het moment om al deze keuzes, en het lokale erfgoed, in de kijker te plaatsen. 

Klaar om met dit thema aan de slag te gaan? Om je optimaal voor te bereiden op een geslaagde Erfgoeddageditie is er de aspiratiegids. Deze gids loodst je doorheen je deelname en formuleert een antwoord op tal van mogelijke vragen. 

Tijdens de inspiratiesessie, op woensdag 26 september in Kortrijk, verneem je wat het thema ‘Hoe maakt u het?’ zoal kan inhouden. Wat bedoelen we nu eigenlijk met ambachtelijkheid en vakmanschap? En waarom? Je verneemt hoe je concreet aan de slag kan gaan met het thema. Heb je al enkele ideeën? Maak  dan gebruik van de sessies om ze verder aan te scherpen en af te toetsen bij andere deelnemers. 

Tijdens de inspiratiesessies ontmoet je bovendien mensen uit andere (erfgoed)organisaties en kan je ervaringen en contactgegevens uitwisselen. Tot slot worden ook enkele praktische zaken toegelicht. Hoe schrijf je je activiteit in? En hoe bestel je promotiemateriaal? 

Wanneer? woensdag 26 september 2018, 13u30-17u
Waar? Budafabriek, Dam 2a, Kortrijk