HIPPO.WAR - Bezoekerscentrum WO I in Waregem

HIPPO.WAR

In het weekend van 11 november 2017 opende het gloednieuwe bezoekerscentrum over WO I in het tribunegebouw op de Gaverbeekhippodroom. Ontdek het verhaal van paarden, Amerikanen en WO I.

Twee permanente tentoonstellingen tonen het verhaal over de rol van de Amerikanen en de rol van het paard tijdens WOI. Twee typische thema’s voor Waregem: de enige Amerikaanse WO I begraafplaats vind je in Waregem en de stad staat bekend als paardenstad. Je ontdekt er het verhaal van de verschillende Amerikaanse divisies in Vlaanderen, maar ook de voedselbevoorrading uit Amerika. Volg het verhaal van enkele Amerikaanse soldaten die hier kwamen om te vechten maar nooit meer huis konden keren. 

Ook het paard speelde een belangrijke rol tijdens de oorlog. Miljoenen paarden werden per boot naar Europa vervoerd, werden ingezet als transportmiddel en moesten gasmaskers dragen tegen de dodelijke gassen. Vele dieren overleefden de oorlog niet. 

HIPPO.WAR biedt daarnaast ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Zo kan je er vanaf 22 december BEZETTERING 14-18 bezoeken. 

zie ook