Harmonie Vooruit Harelbeke zoekt objecten

Het Koninklijk Harmonieorkest Harelbeke blaast volgend jaar 100 kaarsjes uit! Deze verjaardag laten ze niet ongemerkt passeren. Bewaar jij nog foto's of verhalen? 

Het Koninklijk Harmonieorkest werd gesticht in de prille twintiger jaren van de vorige eeuw. Het belangrijkste doel was toen het ondersteunen van de lokale arbeidersbeweging. Het orkest was van geen signifikante betekenis in het hafabra gebeuren tot een nieuwe jonge dirigent, Gustaaf Devolder, de leiding van het orkest overnam in het begin van de jaren zestig. Een hele lichting jonge muzikanten, leerlingen van de Harelbeekse muziekacademie, werd gerecruteerd en hierdoor verbeterde de kwaliteit van het orkest stelselmatig. De volgende jaren groeide het orkest uit tot een vereniging die musisceren op hoog niveau hoog in het vaandel draagt.

Voor een boekpublicatie is Vooruit op zoek naar allerhande voorwerpen en verhalen rond hun orkest: Oude uniformen, vlaggen, foto's, filmpjes, affiches, concerttickets... liefst uit de periode 1922-1980! Heb je nog materiaal thuis? Laat het de harmonie zeker weten via info@harmonievooruit.be