Gratis startpakket 'bewaren textiel' voor kerkbesturen

Baalkatoen

In 2017 zet erfgoed zuidwest in op de zorg voor religieus erfgoed met het project Goddelijke Huisraad. Binnen dit project begeleidt de erfgoedcel kerkbesturen van nabij bij de registratie en waardering van het roerend erfgoed in de parochiekerk. Binnen het project bieden we kerkbesturen in Zuid-West-Vlaanderen de kans om een gratis startpakket verpakkingsmateriaal te bestellen. Je leert het juiste materiaal kennen en kan er direct de hoge noden in je kerk mee oplossen.

Hoe werkt het?

  • Elk kerkbestuur dat zich aanmeldt ontvangt een gratis startpakket verpakkingsmaterialen voor textiel. Hiermee (zijdepapier, opgedikte kapstokken, bewaarhoezen voor kazuifels, enz.) kan je direct aan de slag, voor elk materiaal voorzien we een korte handleiding. Het startpakket is €90 waard. 
  • Met het aangeboden materiaal kan je het gebruik van goede verpakkingsmaterialen teseten in jouw kerk. 
  • Als kerkbestuur kan je daarnaast gratis tot maximaal €200 (inclusief startpakket) verpakkingsmateriaal bestellen via de groepsaankoop - op voorwaarde dat het materiaal gebruikt wordt op de zorg voor het religieus textiel in de kerk te verbeteren. Je kan dus zelf voor €110 aan extra materiaal selecteren. Bestellen kan vanaf 10 juni. 
  • Voor meer dan  €200 bestellen via de groepsaankoop kan natuurlijk ook. Maar in dat geval dien je als kerkbestuur zelf bij te betalen. 
  • Bestellen kan via het online bestelformulier tot 31 augustus 2017. Via dit formulier kan je ook aangeven dat je recht hebt op het gratis startpakket.
  • Midden oktober wordt het materiaal geleverd. Van zodra aangekomen ontvang je van ons een seintje. Je bestelling ophalen kan dan bij erfgoed zuidwest (President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk).
  • De erfgoedcel staat klaar voor concreet advies op basis van jouw kerk en inboedel.

zie ook

goddelijke huisraad @ deerlijk (2017)

Goddelijke Huisraad

registratie
erfgoedzorg
herbestemming