Goddelijke Huisraad in Sint-Salvator (Harelbeke)

Sint-Salvatorkerk Harelbeke

Op 1 en 2 juni wordt naar jaarlijkse traditie tijdens de Open Kerkendagen het religieus erfgoed in de kijker gezet. In 2019 ligt de focus op emoties. Ontdek de 18de eeuwse Sint-Salvatorkerk in Harelbeke en zie hoe de vrijwilligers er wekelijks religieus erfgoed inventariseren. 

Op zondag 2 juni 2019 kan je tussen 14u en 17u in de Harelbeekse Sint-Salvatorkerk komen kijken hoe vrijwilligers het roerend erfgoed in de kerk inventariseren. Ze vertellen je graag over de opmaak van een erfgoedinventaris en tonen je een aantal pronkstukken en curiosa uit de sacristie. Sinds eind april zijn er elke maandag 15 vrijwillgers druk in de weer om alle erfgoedstukken in de kerk nauwkeurig te meten, nummeren, beschrijven en fotograferen. 

De Sint-Salvatorkerk was een belangrijke kapittelkerk die op het eind van de achttiende eeuw werd herbouwd. De sacristie bevat een kleine schat aan reliekhouders, liturgisch vaatwerk en religieus textiel van de late 17e tot 20e eeuw. Een deel van de collectie zal dit najaar digitaal ontsloten worden op www.erfgoedinzicht.be 

Lees meer over Open Kerkendagen.

 

zie ook

goddelijke huisraad @ deerlijk (2017)

Goddelijke Huisraad

registratie
erfgoedzorg
herbestemming