Gezocht: verhalen Sint-Arnolduspark

Sint-Arnolduspark Tiegem - (c) Inventaris Onroerend Erfgoed

Was jij één van de tienduizenden bezoekers op de jaarlijkse motorcross in het Sint-Arnolduspark? Of ging je ooit op bedevaart naar de bron van Sint-Arnoldus? De gemeente Anzegem zoekt getuigenissen over het Sint-Arnolduspark voor een reportage.


De bron van Sint-Arnoldus staat al lange tijd gekend als bedevaartsplek. Er werden geneeskundige krachten toegeschreven aan de bron. In de 19de eeuw werd rond de bron een kapel en een park aangelegd. Later werd dit omgebouwd tot een groot en aaneengesloten bedevaarts- en ontspanningsoord met vijvers, rotsen, wandelpaden en een ligweide. Die ontspanning vond je er onder andere in de jaarlijkse motorcross. Jaarlijks trokken vele duizenden enthousiastelingen naar het park om de cross door het natuurgebied te aanschouwen.

Heb jij nog herinneringen aan het park? Trok je jaarlijks naar het park voor de motorcross of ging je er ooit op bedevaart? De gemeente Anzegem werkt samen met Focus-WTV aan een reportage over het park en zoekt hiervoor getuigenissen. Neem contact op met Stephanie Van Maele.