gezocht! Herinneringen aan de (pool)textielindustrie

Opzetten machinaal weefgetouw in weverij Libeco Meulebeke

Van kleine thuisweverijtjes tot grote tapijtreuzen, het zit allemaal in het industriële erfgoed-DNA van de regio. Daarom gaat erfgoed zuidwest op zoek in het rijke textielverleden van Zuid-West-Vlaanderen. Via de Herinner-Inbox kan je ook jouw verhalen en foto's delen. 

In 2019 focust erfgoed zuidwest met het project Tapijtsgeest op het rijke pooltextielverleden van Zuid-West-Vlaanderen. Denk daarbij aan de productie van tapijt, velours en andere 'hoogpolige' weefsels. Maar zo'n erfgoedverhaal schrijf je natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Werkte je als bobijnopzetter bij een grote textielfabrikant? Of had je een eigen weverij? Was je erbij tijdens de West-Vlaamse Textieldagen? En wat betekende de weversmisdag voor jouw bedrijf? We zijn benieuwd naar jouw herinneringen. Maar ook foto's zijn meer dan welkom. Heb je nog foto's van je werkkledij? Of van je collega's tijdens het jaarlijkse bal? Alles kan!

Ben of ken je iemand met een boeiend verhaal? Bezorg ons je verhalen en foto's via de Herinner-Inbox of neem contact op met projectmedewerker Emma Verschraegen (Emma@zuidwest.be, 056 24 16 16). Op de projectpagina lees je meer over het project Tapijtsgeest.  

Herinner-Inbox Lees enkele tapijtsgeest-getuigenissen