gezocht! Herinneringen aan de (pool)textielindustrie

Opzetten machinaal weefgetouw in weverij Libeco Meulebeke

Van kleine thuisweverijtjes tot grote tapijtreuzen, het zit allemaal in het industriële erfgoed-DNA van de regio. Daarom gaat erfgoed zuidwest dit najaar op zoek in het rijke textielverleden van Zuid-West-Vlaanderen.

We strijken neer in verschillende woon-zorgcentra, denken samen met jongeren na over de toekomst van textiel en organiseren verschillende textielactiviteiten in jouw buurt.

Maar zo'n erfgoedverhaal schrijf je natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Werkte je als bobijnopzetter bij een grote textielfabrikant? Of had je een eigen weverij? Was je erbij tijdens de West-Vlaamse Textieldagen? En wat betekende de weversmisdag voor jouw bedrijf? We zijn benieuwd naar jouw herinneringen. Maar ook foto's zijn meer dan welkom. Heb je nog foto's van je werkkledij? Of van je collega's tijdens het jaarlijkse bal? Alles kan!

Ben of ken je iemand met een boeiend verhaal? Bezorg ons de contactgegevens van je buurvrouw, oma of het achternichtje van je grootnonkel. Digitale foto's kan je altijd doorsturen via emma@zuidwest.be. Heb je de foto's enkel analoog? Geef een seintje op het nummer 056 24 16 16, dan kijken we samen verder. Je eigen verhalen of herinneringen kan je ook gewoon toevoegen aan onze herinnerinbox. 

Meer weten? Bekijk zeker ook eens onze projectpagina

 

zie ook

Pooltextiel

PoolTextiel

onderzoek
ontsluiting