Foto's voor morgen - Verslag

Erfgoed in Vorm - Foto's voor morgen

Zorg dragen voor en ontsluiten van cultureel erfgoed, daar komt heel wat bij kijken. Onder de naam ‘Erfgoed in vorm’ organiseert erfgoed zuidwest verschillende opleidingsmomenten op maat van geïnteresseerden en (vrijwillige) erfgoedzorgers.

Fotoafdrukken, dia’s, glasnegatieven, negatieven,… en dat alles in zwart-wit of kleur. Erfgoedcollecties bevatten heel wat fotografisch materiaal. Maar ook zelf bewaar je vaak heel wat oude (waardevolle) foto’s. Gemaakt via tal van procédés en technieken kent fotomateriaal haar eigen bewaarproblemen. Door je foto’s op de juiste manier te hanteren en te bewaren kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. Maar ook door je foto’s te digitaliseren, en digitaal te raadplegen, beperk je de risicofactoren en maak je tegelijk je collectie beter toegankelijk.

In samenwerking met de dienst Erfgoed Wervik organiseerden we op zaterdag 18 juni 2016 in het Erfgoedcentrum de Briekenmolen Wervik de vorming 'Foto's voor morgen'. Annelies Cosaert vertelde over schadebeelden bij fotografisch materiaal, een goede verpakking en bewaring en hoe deze collecties het best gedigitaliseerd kunnen worden. Benieuwd? Bekijk onderaan deze pagina de presentatie of lees het verslag

Erfgoed in Vorm - Foto's voor morgen Erfgoed in Vorm - Foto's voor morgen Erfgoed in Vorm - Foto's voor morgen

presentatie

zie ook

fotograferen ieper inventarisatie

Erfgoed in vorm

erfgoedzorg

Erfgoedcentrum de Briekenmolen Wervik

Stadsarchief Wervik

archiefinstelling