FAS Luchtvaartmuseum in een nieuw jasje

De voorbije maanden werd veel werk verzet achter de schermen van het FAS Luchtvaartmuseum. Benieuwd? Reserveer nu je bezoek!

Het luchtvaartmuseum is het uithangbord van Flanders Aviation Society, een vereniging van mensen met een interesse in luchtvaart in al zijn aspecten. Gaande van modelbouwer, spotter, geïnteresseerde in de techniek of als piloot, iedereen is welkom om samen met gelijkgezinden eens op uitstap te gaan, of over bepaalde onderwerpen te praten. Het museum in een Duitse hospitaalbunker gebouwd in WO2 bestaat al meer dan 30 jaar en is gegroeid uit de privécollecties van enkele stichtende leden, ondertussen hebben we ook via schenkingen en aankopen toch een zeer uitgebreide en unieke collectie om te tonen aan de bezoeker.

Het museum in zijn huidige vorm spreekt een groot publiek aan. Iedereen die meer wil weten over luchtvaart in het algemeen (bvb hoe blijft een vliegtuig eigenlijk in de lucht of hoe is het vliegverkeer in de lucht eigenlijk geregeld, etc…) of over de meer dan 100 jarige geschiedenis van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem in het bijzonder zal hier zeker aan zijn trekken komen.

Er wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt, daarom is het museum niet dagelijks geopend. Op de website www.fasinfo.be kan je heel wat info terugvinden over de vereniging en het museum. Bekijk er de bezoekdagen en reserveer je bezoek! 

zie ook