Expo The Line: Bieke Depoorter & Gideon Jacobs

Copyright Bieke Depoorter/Magnum Photos & Gideon Jacobs

Op uitnodiging van het Letterenhuis resideerden internationaal gerenommeerd fotograaf Bieke Depoorter en Amerikaans schrijver Gideon Jacobs in het Lijsternest. Ze lieten zich inspireren door het huis en de omgeving waar Streuvels het grootste deel van zijn leven woonde, en creëerden een verhaal dat verweven is met het huis en de collectie.

 Depoorter en Jacobs onderzochten de manier waarop mensen bewust en onbewust hun leven in kaart brengen met grenzen. Via audio, tekst, foto’s en video’s vertelt The Line het verhaal van een vrouw van middelbare leeftijd. Bij toeval stoot ze op de meest diepgaande lijn, een vreemde grens vele kilometers van haar woonplaats, die ze op onverklaarbare wijze niet kan oversteken. Door de lijn tussen het imaginaire en de werkelijkheid te vervagen, creëert het project een surrealistische ervaring die de bezoeker laat reflecteren over zijn eigen grenzen, diegene die ze zelf trokken of vonden, diegene die ze kennen of nog moeten ontdekken. 

Bezoek de expo van 16 juni tot en met donderdag 30 september 2021 in Het Lijsternest (Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem). Het museum kan je bezoeken van woensdag tot en met zondag, 11u-17u. Reserveren is verplicht en kan via lijsternest@vlaanderen.be of 056 77 72 14. Toegangsprijs = 3 euro.