Europees Cultureel Erfgoedjaar - EYCH 2018

EYCH 2018

In 2018 worden er in heel Europa het hele jaar lang allerlei evenementen georganiseerd om het Europese culturele erfgoed onder de aandacht te brengen. Het doel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is om mensen bewuster te maken van de Europese dimensies van hun geschiedenis en de waarden en het gevoel van een Europese identiteit te bevragen, te verrijken en te versterken. Het wil mensen aanmoedigen Europa's erfgoed te ontdekken en te verkennen, en zo het gevoel te versterken dat we allen lid zijn van één grote Europese familie. In 2018 zullen er in heel Europa duizenden erfgoedactiviteiten en -feestelijkheden plaatshebben.

EYCH en mijn organisatie?

Als erfgoedorganisatie of lokaal bestuur kan je met de programmering inhaken op het Europees Cultureel erfgoedjaar. Dit voor zowel roerend, onroerend als immaterieel erfgoed. Past je activiteit binnen de doelstelllingen van het Europees jaar, dan kan je je activiteit communiceren onder het EYCH-label. 

Het EYCH-Label

Via het EYCH 2018-label kan je met je evenement meedoen aan het Europees Jaar van het cultureel erfgoed. Dit label (een logo, slogan en hashtag) is er voor projecten die een bijdrage leveren aan één of meerdere doelstellingen van het Europees Jaar van het cultureel erfgoed. Je kan het label gebruiken voor erfgoedactiviteiten die je organiseert tussen 7 december 2017 en 31 december 2018. Ben je zelf van plan een activiteit of project te organiseren in kader van het Cultureel Erfgoedjaar 2018? Via dit formulier kan je het label aanvragen. Wil je je activiteit ook zien verschijnen op www.europeeserfgoedjaar2018.be en www.erfgoedzuidwest.be? Voer dan je activiteit ook in op de UiTdatabank en vermeld de trefwoorden "erfgoed" en "Europees erfgoedjaar". Veel succes!