(erfgoed)schatten van Vlieg

Vlieg UiT

Vlieg neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur. Een verrukkelijke heksensoep, een goed gekruide boterham met spruitjes of een kunstzinnig wolkje van mayonaise… wat smaakt voor jou naar meer? Zoek tussen 29 juni en 31 augustus naar één van de schatten. In Zuid-West-Vlaanderen kan je terecht in heel wat bibliotheken en musea!

Harelbeke

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom van 29 juni tot 31 augustus 2019 schattenjagen in Harelbeke. Doe mee aan de gratis zoektocht van Vlieg en win leuke prijzen! Er zijn drie zoektochten in Harelbeke: in het stadscentrum, in het Peter Benoitmuseum en in de bibliotheek. Doe mee aan de 3 zoektochten en win een superprijs! Haal het opdrachtenformulier in de bibliotheek, het Peter Benoitmuseum, het stadhuis of bij de deelnemende handelaars (te herkennen aan de affiche van Vlieg).

Kortrijk

  • Kortrijk 1302: Proef met Louis de Lelie de smaken van 1302! Goedendag! Ik ben Louis de Lelie, een Franse ridder. Ik vocht hier in Kortrijk op de Groeningekouter. De Guldensporenslag is zopas gestreden. De Vlaamse graaf heeft gewonnen. Ik ben zo moe én wil nu graag naar huis. Help jij mij op weg?
  • Texture: Het personeel van het museum is op vakantie. De tentoonstellingsbouwer, de geschiedkundige, de ontwerper, iedereen is afwezig. Dus heb ik, Staf Stekel, de leiding. Ik heb nog veel werk en kan alle klusjes niet alleen klaren. Wil jij me helpen om alles in het museum klaar te hebben en uit te testen? Ja? Wie weet heb ik achteraf nog een lekkere beloning voor jou…

Menen / Lauwe

Wat proef je in bibliotheek Menen of in bibliotheek Lauwe? Een leuke activiteit voor mama’s, papa’s, oma’s en opa’s met de (klein)kinderen Schilderen met choco, heksensoep brouwen of eten met je voeten? Hoe verfijnd is jouw smaakzin? Aten Romeinen ook cornflakes als ontbijt? En eten we over 200 jaar enkel nog astronautenvoeding of insecten? Je weet niet hoe zuur een citroen is voor je hem zelf geproefd hebt. Je weet pas echt waar een watermeloen zijn naam aan te danken heeft, wanneer je het sap van je kin voelt druipen. Ben je jonger dan 12 en ben je een straffe speurneus? Kom deze zomer van 1 juli tot 31 augustus schatten zoeken in de Meense bibliotheek aan de Waalvest en de Lauwse bibliotheek in de Lauwbergstraat.

Zwevegem

Wat proef je in de bibliotheek van Zwevegem? Ga op zoek naar de schatkist van Vlieg in de bib en verken een verrukkelijk parcours met heel wat smakelijke opdrachten. Heb je de schatkist gevonden? Dan krijg je een smaakboekje boordevol spelletjes én maak je kans op fantastische prijzen. Schilderen met choco, heksensoep brouwen of eten met je voeten? Hoe verfijnd is jouw smaakzin? Vlieg maakte een rood, blauw en groen smaakboekje en verstopte in elk boekje heerlijke spelletjes en een smaakvolle tongtattoo.

Waregem

Vlieg verstopt deze zomer schatkisten in de bibliotheek van Waregem. Ga op zoek en verken een verrukkelijk parcours. Vind je de schatkist? Dan krijg je een smaakboekje boordevol spelletjes en smaakvolle stickers. Je maakt ook kans op fantastische prijzen. Schilderen met choco, heksensoep brouwen of eten met je voeten? Hoe verfijnd is jouw smaakzin? Ontdek het in de bib! Wedden dat dit smaakt naar meer?

Lendelede

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je een straffe speurneus? Kom dan naar de bib van Lendelede van 1 juli tot 31 augustus en ga op schattenjacht! Het thema van Schatten van Vlieg 2019 is ‘Proef jij wat ik proef’. 

Kuurne

Kom tijdens juli en augustus naar bib Kuurne en neem deel aan de zoektocht van Vlieg.