Erfgoednachtspel in Anzegem en Zwevegem

De 20ste feesteditie van Erfgoeddag met als thema ‘De nacht’ deed bij de erfgoedwerkers van de West-Vlaamse erfgoedcellen (CO7, erfgoed zuidwest, Kusterfgoed, TERF en Erfgoedcel Brugge) en Achthoek een belletje rinkelen. Velen onder hen waren vroeger lid van een jeugdbeweging en herinnerden zich nog spannende nachtspelen. Waarom geen spannend Erfgoed(nacht)spel maken dat jeugdbewegingen laat kennis maken met het erfgoed uit hun buurt? Na meerdere keren uitstellen was het op 3 oktober 2021 eind-e-lijk zo ver: het eerste erfgoednachtspel in onze regio werd gespeeld.

 

Erfgoedspel Zwevegem

3 oktober 2021: de hedendaagse tijdreiziger professor TimeLapse is net terug van zijn laatste tijdreis. Tijdens die reis heeft een dubieus figuur zich in de tijdsmachine verstopt. Na een klein handgemeen met de professor is hij op de vlucht geslagen. Zo’n 25 leden van Chiro Moen en KSA Zwevegem staan een moeilijke, maar niet onmogelijke taak te wachten: de verstekeling terugvinden en voorkomen dat hij de geschiedenis van Zwevegem voorgoed verandert. Lees verder op de blog van erfgoedspel.be.

Erfgoedspel Anzegem

Scouts Tiegem en Chiro Anzegem staan voor een verdomd feit: de Holdenbroekbos’se liga van de anti-bedevaartsbroeders eisen de onmiddellijke sluiting en verwijdering van het complete verleden van het Sint-Arnolduspark te Tiegem. Er zit niets anders op dan de strijd met de tijd aan te gaan en Tiegem te redden van deze grote ramp. Lees verder op de blog van erfgoedspel.be.

Zelf een erfgoedspel spelen? 

Zin om samen met jouw jeugdbeweging een erfgoed(nacht)spel te spelen? Contacteer ons via erfgoed@zuidwest.be

zie ook

Leiding gezocht!

Erfgoednachtspel

erfgoeddag
ontsluiting