erfgoed zuidwest ondersteunt projecten

Erfgoed zuidwest voorziet binnen het erfgoedbeleidsplan financiële ondersteuning voor projecten die samenwerking en/of innovatie centraal plaatsen. Tweemaal per jaar kunnen projecten ingediend worden. Tijdens de subsidieronde van april 2022 werden twee projecten geselecteerd voor ondersteuning. Met de ontvangen subsidie kunnen de organisaties aan de slag met hun lokale/regionale erfgoed.

 

Moorsele975 - Wibilinga vzw

In 2021 was het de 975-ste verjaardag van Moorsele, de oudste deelgemeente van Wevelgem. Een werkgroep bestaande uit heel wat verenigingen uit Moorsele werkt samen aan een feestjaar. Doorheen het jaar kan je de geschiedenis van Moorsele ontdekken tijdens verschillende activiteiten: een wandeling, fietstocht, kasteelfeesten, molenbezoek, enz. 

100 jaar Hugo Verriest - projectwerkgroep Hugo Verriest

In 2022 is het 100 jaar geleden dat schrijver/priester/dichter Hugo Verriest overleed. De projectgroep herdenkt Verriest met een (rondreizende) tentoonstelling, educatief pakket en andere activiteiten.  

Volgende indiendatum in najaar 2022

Werk je zelf aan een erfgoedproject waarin samenwerking of innovatie centraal staan? De volgende indiendatum voor projectsubsidies is 1 oktober 2022. Plannen? Neem contact op met erfgoed zuidwest via lieze@zuidwest.be. We begeleiden je graag bij de aanvraag!