erfgoed zuidwest ondersteunt projecten

Erfgoed zuidwest voorziet binnen het erfgoedbeleidsplan financiële ondersteuning voor projecten die samenwerking en/of innovatie centraal plaatsen. Tweemaal per jaar kunnen projecten ingediend worden. Tijdens de subsidieronde van oktober 2021 werden twee projecten geselecteerd voor ondersteuning. Met de ontvangen subsidie kunnen de organisaties aan de slag met hun lokale/regionale erfgoed.

Harmonie Vooruit - 100 jaar

Harmonie Vooruit uit Harelbeke viert haar 100ste verjaardag. Deze feestelijke gebeurtenis wordt gevierd met een boek en expo rond de geschiedenis van de werking. Als uitgangspunt voor het boek en de expo plaatst de harmonie 100 objecten centraal die de harmonie typeren. 

 

Kolle – Het erfgoedkollectief

Het samenwerkingsverband Kolle bestaat uit Jh Krak Avelgem, Jongbloed (Bolwerk) Kortrijk, De Stroate vzw Kortrijk, JC Ten Goudberge Wevelgem, Jh Jakkedoe Desselgem en Medialab Quindo uit Kortrijk. Naar anleiding van enkele te vieren jubilea zetten de jeugdhuizen een tweejarig project op rond hun erfgoed. Wat kunnen we verwachten? Een traject met vormingssessies rond het bewaren van erfgoed en archief i.s.m. erfgoed zuidwest en een unieke podcastreeks.  

 

Volgende indiendatum in voorjaar 2022

Werk je zelf aan een erfgoedproject waarin samenwerking of innovatie centraal staan? De volgende indiendatum voor projectsubsidies is 1 april 2022. Plannen? Neem contact op met erfgoed zuidwest via lieze@zuidwest.be. We begeleiden je graag bij de aanvraag!