erfgoed zuidwest ondersteunt projecten

#Streuvels2019

Erfgoed zuidwest voorziet binnen het erfgoedbeleidsplan financiële ondersteuning voor projecten die samenwerking en/of innovatie centraal plaatsen. Tweemaal per jaar kunnen projecten ingediend worden. Tijdens de subsidieronde van oktober 2020 werden twee projecten geselecteerd voor ondersteuning. Met de ontvangen subsidie kunnen de organisaties aan de slag met hun lokale/regionale erfgoed.

Evocatie, 150 jaar geboortedatum Stijn Streuvels - Streuvelsgenootschap

Ter gelegenheid van de 150 ste geboortedag van Streuvels wordt door het Streuvelsgenootschap een multidisciplinaire voorstelling gemaakt. De voorstelling wordt geïnspireerd op het oeuvre van Streuvels, maar ook op  interviews met tijdgenoten in Inooigem. Voor deze interviews wordt samengewerkt met de Academie. In het sober decor wordt gewerkt met projecties, gerealiseerd in samenwerking met de Spacemakers. Na een eerste voorstelling in Heule, Anzegem en Avelgem wordt de voorstelling ook aangeboden aan andere cultuurcentra. 

Tentoonstelling Karmelietessen - Charisma vzw

De vzw Charisma wil het religieus/cultureel erfgoed van kloosters in Zuid-West-Vlaanderen inventariseren en bewaren. In 2021 wil de vereniging via een tentoonstelling een blik gunnen achter de tralies van het slotklooster van de Ongeschoeide Karmelietessen in Kortrijk. Dit op basis van onderzoek en gesprekken met de priorin. Met dit project wil de vzw een voorbeeld stellen voor de samenwerking met andere kloosters. Er wordt samengewerkt met organisaties als PARCUM en KADOC. Naast de tentoonstelling wordt een publicatie gemaakt. 

Volgende indiendatum in voorjaar 2021

Werk je zelf aan een erfgoedproject waarin samenwerking of innovatie centraal staan? De volgende indiendatum voor projectsubsidies is 1 april 2021. Plannen? Neem contact op met erfgoed zuidwest via lieze@zuidwest.be. We begeleiden je graag bij de aanvraag!

zie ook

vzw Charisma

erfgoedzorg