erfgoed zuidwest ondersteunt project

Lies Caeyers

Erfgoed zuidwest voorziet binnen het erfgoedbeleidsplan financiële ondersteuning voor projecten die samenwerking en/of innovatie centraal plaatsen. Tweemaal per jaar kunnen projecten ingediend worden. Tijdens de subsidieronde van oktober 2019 werd een project geselecteerd voor ondersteuning.

Met de ontvangen subsidie kan cultuurcentrum Menen aan de slag met het lokale/regionale erfgoed.

Om (van) te houden - Cultuurcentrum menen

'Om (van) te houden' is een tentoonstelling over het wat en waarom we verzamelen. Het werk ‘Kabinet’ van hedendaags kunstenaar Lies Caeyers wordt in het Schippershof gepresenteerd naast enkele opmerkelijke Menense verzamelingen, in dialoog met de vaste collectie van het museum. 

Tijdens de expo (her)ontdek je de identiteit van Menen, van de Menenaar en van jezelf doorheen een verrassend parcours van unieke verzamelingen, eigenaardige objecten en een kijk in de wereld van de geselecteerde verzamelaars en kunstenaar/verzamelaar Lies Caeyers. Tijdens het project zijn er verschillende samenwerkingen, de expo wordt gesteund door randactiviteiten. 

Volgende indiendatum in april 2020

Werk je zelf aan een erfgoedproject waarin samenwerking of innovatie centraal staan? De volgende indiendatum voor projectsubsidies is 1 april 2020. Interesse? Neem contact met erfgoed zuidwest, en kom voorafgaand naar het Subsidie-Labo. Je ontdekt er alle info over het reglement en kan jouw vragen stellen over het project.