erfgoed zuidwest lanceert erfgoedkaart

Online erfgoedgids

Op 3 december 2015 lanceert erfgoed zuidwest haar nieuwe website en online erfgoedkaart tijdens het Pop-up Museum. De dynamische erfgoedkaart toont meer dan 220 erfgoedorganisaties, erfgoedcollecties en verhalen en tradities typisch voor Zuid-West-Vlaanderen.

Meer dan 80 verenigingen/organisaties in Zuid-West-Vlaanderen zetten zich dagdagelijks in om ons erfgoed goed te bewaren en bekend te maken. Allen kregen ze een plekje op onze erfgoedkaart. Ook informatie over collecties, van tractoren tot slagerserfgoed en jukeboxen, is er te vinden. Tot slot lees je over de herkomst en het nog steeds doorleven van de vele tradities en verhalen die in de streek leven. Zogenaamd Immaterieel Cultureel Erfgoed, waaronder de 150-jaar oude Kattenknippeling in Wervik, gemeentelijke bijnamen als ezels uit Kuurne en rijstepekkers uit Hulste en meer dan 50 reuzen. De erfgoedkaart werd ontwikkeld in samenwerking met Leiedal en OneAgency.

De website erfgoedzuidwest.be vormt, met de kaart als basis, een plaats voor uitwisseling tussen zowel professionele als vrijwillige erfgoedactoren in de streek. Naast de kaart kan je er terecht voor inspirerende projecten, advies en ondersteuning voor erfgoedprojecten en een overzicht van erfgoedactiviteiten in de kalender.

VERKEN DE KAART

zie ook

Campagnebeeld Pop-up Museum

Pop-up museum

ontsluiting