Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal

Eeuwen Ondernemen

Wat hebben Vandecasteele houtimport, Claessens Canvas, Renson, Vyncke, Bekaert, Omer Vander Ghinste, De Witte Lietaer en Cretes gemeen? Deze Zuid-West-Vlaamse bedrijven hebben allen meer dan 100 jaar op de teller. In het nieuwe boek Eeuwen Ondernemen belicht ETWIE de geschiedenis van 100 historische bedrijven. 

Samen met verschillende partners ging ETWIE de voorbije maanden op zoek naar bedrijven in Vlaanderen en Brussel die al meer dan een eeuw bestaan. Eeuwen ondernemen belicht de geschiedenis en het erfgoed van 100 historische bedrijven in woord en beeld: verrassende verhalen en anekdotes, gecombineerd met beeldmateriaal uit de oude doos.

Bedrijven die honderd kaarsjes of meer mogen uitblazen, zijn bijzonder. Vaak begonnen als een eenmanszaak of een kleine onderneming, zijn ze gegroeid en trotseerden ze een aantal grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Ze wisten zich noodgedwongen aan te passen aan veranderende omstandigheden, of ze zorgden met innovaties voor een frisse wind in hun sector.

Dankzij het rijke verleden van die bedrijven gaan achter de poorten van hun fabriekshallen en de deuren van hun kantoren interessante verhalen schuil.

Het boek ‘Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal’ verscheen bij Uitgeverij Snoeck. Het telt 240 pagina’s, met meer dan 350 illustraties (hardcover). ISBN: 9789461614124.

Benieuwd naar Eeuwen Ondernemen? Tijdens de Erfgoedfabriek op zaterdag 11 november neemt Robin Debo (ETWIE) je mee doorheen 'eeuwen ondernemen' in Zuid-West-Vlaanderen (en erbuiten). Een verhaal vol bedrijfserfgoed en anekdotes!