E17-café - kom naar het startmoment 50 jaar E17!

50 jaar geleden reden voor het eerst wagens op de E17, van Rekkem tot Antwerpen. De snelweg heeft letterlijk en figuurlijk een streep door het landschap getrokken. Het komende jaar belicht zuidwest deze 'verjaardag'. We staan stil en blikken terug op de geschiedenis van de snelweg. 

Benieuwd naar onze plannen? Of heb je zelf snelwegverhalen te delen? Kom naar het E17-café op 4 oktober in café National in Menen. Dit café - pal op de grensovergang in Menen - vormt de ideale locatie voor een avond vol snelwegverhalen! We stellen er onze plannen voor en vertellen je ook meer hoe jij kan meehelpen aan dit project. Heb je bijvoorbeeld zelf verhalen of foto's? Of wil jij samen met je vereniging iets organiseren rond de snelweg? Schrijf je graag mee aan een magazine met snelwegverhalen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het geschiedenis van de E17? Iedereen is welkom. We vragen je wel vooraf even in te schrijven. 

Programma: 

  • 18u30 – ontvangst met een broodje en drankje

  • 19u – Ontdek het 50-jaar E17 project
  • 20u – Deel je verhalen of doe inspiratie op in ons E17-café

Praktisch: 4 oktober 2022, Café National, Paradijsstraat 115, Menen

Ik ben er graag bij! 

 

We zijn nog steeds op zoek naar de vele verhalen van de E3/E17. Herinner je je eerste rit op de nieuwe snelweg? Leerde jij fietsen op het asfalt van de nieuwe snelweg? Werkte je mee aan de aanleg van de E3? Of heb je nog verhalen, foto’s of video’s over de aanleg van de snelweg? Deel je verhaal met marieke@zuidwest.be 

zie ook

50 jaar E3

50 jaar E3/E17

onderzoek
ontsluiting