Eén uur Texture

Eén uur Texture

In Texture, museum over Leie en vlas, ben je makkelijk een halve dag zoet als je echt alles wilt zien, voelen, horen en ontdekken. Heb jij niet zoveel tijd? Geen probleem! Vanaf juli 2020 ontdek je samen met één van onze veertien ambassadeurs in één uur de essentie van het museum. 

14 ambassadeurs
Texture deed een oproep naar kandidaat-ambassadeurs om bezoekers van het museum een interactieve beleving te bezorgen. Maar liefst 40 personen reageerden op de oproep. Op basis van een vooraf opgesteld profiel werden de kandidaten gescreend en elke kandidaat pitchte een proefrondleiding voor een jury. Ten slotte volgden 14 geselecteerden het opleidingstraject waarbij een professionele coach van Toerisme Vlaanderen hen tips en tools aanreikte om zoveel als mogelijk met hun publiek te connecteren.

Snel, enthousiast en exclusief
Naast de beperking in tijd biedt deze museumtoer nog een ander voordeel, namelijk de kleinschaligheid. Leuk meegenomen in corona-tijden. De ambassadeur neemt minimum 2 en maximum 8 personen mee op toer die door deze kleinschaligheid een gevoel van exclusiviteit ervaren. Alle ambassadeurs zijn terecht fier op Kortrijk en één voor één zijn het enthousiaste vertellers. Zeker als het over vlas en de vlasnijverheid gaat.

Hoe “één uur Texture” reserveren?
Reserveer je ambassadeur zeker twee dagen op voorhand. Dit kan per mail naar texture@kortrijk.be of telefonisch op 056 27 74 70.
Wie “één uur Texture” reserveert, betaalt het kortingstarief toegang museum € 4 + € 3 /pp voor de ambassadeur.