Debat Conservation through development

INT-HERIT

Hoe kan een hedendaagse herbestemming van erfgoed bijdragen aan het behoud ervan? Dat is de centrale vraag die aan een panel van deskundigen wordt voorgelegd. Herbestemmen doe je in de praktijk, dat is zoeken, puzzelen en proberen talloze vaak tegenstrijdige zaken te verenigen. Wat zijn hierbij de kritische succesfactoren? Zijn er best practices? Waarin verschilt de herbestemming van erfgoed met andere ontwikkelingen? Het antwoord hierop hoort u op woensdag 14 februari in de Kroonzaal van Texture in Kortrijk

Aan de hand van enkele concrete cases zullen de panelleden hun visie over het herbestemmen van erfgoed toelichten. U hoort er de ervaring van een erfgoeddeskundige, een ondernemer die in een beschermd pand bedrijvig is, een vastgoedontwikkelaar, een stedenbouwkundige, een architect en iemand die vanuit de Vlaamse overheid de krijtlijnen helpt uit te zetten. Nadien gaan de panelleden met elkaar en met u in gesprek. Via een digitaal platform kan wie wil zelf vragen stellen of een stelling poneren. Het debat wordt ook live gestreamd via Facebook Live. 

Interesse? Schrijf je hier snel in! 

PROGRAMMA

  • 13u45      Ontvangst met koffie en frisdrank
  • 14u00      Visies op ‘behoud door ontwikkeling’ in zes korte presentaties
  • 14u30      Interactief debat (Engels) met panelleden en publiek 
  • 15u30      Einde

PRAKTISCH

  • Wanneer: woensdag 14 februari, van 14 tot 16u
  • Waar: Kroonzaal Texture, Noordstraat 28 in Kortrijk    

Dit debat is een initiatief van Leiedal en kadert binnen INT-HERIT, een project binnen het URBACT-programma van de Europese Unie. INT-HERIT beoogt een duurzame inzet van erfgoed als hefboom voor de socio-economische ontwikkeling van een stad en regio.