BEZETTERING 14-18 in Harelbeke

BEZETTERING 14-18 in Harelbeke

GEMEENTE HARELBEKE - Het politieuur wordt vanaf 1.10.18 voor de burgers vastgesteld op 9 uren 's avonds. Dit moet seffens bekend gemaakt worden. 
In april is de rondreizende tentoonstelling BEZETTERING 14-18 te gast in het Lokaal Dienstencentrum De Vlinder in Harelbeke. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden tekstaffiches gebruikt als communicatiemiddel tussen de bezetter en de bevolking. Vier jaar lang werden ze op centrale plekken in de stad aangeplakt: het Stadhuis, dorpsplein of de markt. Nu, 100 jaar later, bieden de affiches een unieke en toegankelijke inkijk in het dagelijkse oorlogsleven maar ook in de manier waarop communicatie verregaand gecontroleerd werd.

Het project BEZETTERING 14-18 haalt de zorgvuldig bewaarde affiches uit de lokale en bovenlokale archiefkasten en brengt ze samen in een rondreizende tentoonstelling. De rondreizende tentoonstelling is vanaf 30 maart tot en met 2 mei 2017 te bezoeken in het Lokaal Dienstencentrum De Vlinder (Kollegeplein 5, Harelbeke) in Harelbeke. De tentoonstelling doorbreekt ook haar muren, je vindt de boodschappen terug in de handelszaken.

Bezettering – Belettering. Workshop voor grootouders en kleinkinderen

Dinsdag 11 april 2017 – 14u-16u – LDC De Vlinder (Kollegeplein 5, Harelbeke)
Tijdens deze workshop gaan grootouders en kleinkinderen creatief aan de slag met oorlogsaffiches uit de Eerste Wereldoorlog. De workshop is gratis, een schort meenemen is aan te raden. Inschrijven is verplicht en kan tussen 3 april en 7 april via onthaal.devlinder@ocmwharelbeke.be of 056 73 53 90 of aan het onthaal van de LDC’s De Parette & De Vlinder en in DH De Rijstpekker.

zie ook