Ben jij vroeger getrouwd in het voormalig gemeentehuis van Kuurne?

Voormalig gemeentehuis - (c) Kuurne

Tot 1975 was het gemeentehuis van Kuurne gevestigd in de Kerkstraat nr. 10. Vele inwoners van Kuurne gaven tussen 1939 en 1975 hun ja-woord in de trouwzaal. Ben jij er één van? Kom op Erfgoeddag, 24 april, naar het voormalig gemeentehuis. Breng je trouwfoto('s) mee en laat ze inscannen door Kuurns Erfgoed. Gedigitaliseerd kunnen je foto's de jaren trotseren.

Pas je nog in je trouwkostuum? Of wil je je trouwdag herbeleven? Ga opnieuw op de foto in de trouwzaal. Kuurns Erfgoed bezorgt je nadien de foto.  

Niet getrouwd? Ook welkom! In het gemeentehuis kan je de tentoonstelling over rituelen bezoeken. Van autowijdingen tot erediensten en ezelsstoeten. Je kan er kazuifels bekijken maar ook filmpjes van de ezelsstoet en oude opleidingsdia's voor misdienaars.

Kom op Erfgoeddag 2016 bruiden en bruidegommen spotten in Kuurne. De tentoonstelling vertelt je meer over rituelen vroeger en nu. Haal je oude trouwfoto boven, laat ze inscannen, en ga opnieuw voor de lens in de voormalige trouwzaal.

Praktisch
Oude Gemeentehuis
Kerkstraat 10, 8500 Kuurne
10u - 18u

Op Erfgoeddag, 24 april 2016, valt er heel wat te beleven. Lees meer over het programma in Zuid-West-Vlaanderen of ontdek alle activiteiten op Erfgoeddag.be

zie ook

Cuerna

Cuerna, vzw Kuurns Erfgoed

lokaal en regionaal erfgoed