Ben jij een Bandwerker?

Bandwerk

Gezocht: schrijfgrage (kunst/geschiedenis)studenten om aan de slag te gaan met de Zuid-West-Vlaamse kunstcollecties!

Bandwerk is een tweedaagse registratiemarathon die op vrijdag 10 en zaterdag 11 november plaatsvindt in de Budafabriek in Kortrijk.

In kleine teams gaan studenten aan de slag met de rijke kunstcollecties bewaard in Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten. Workshops van museumprofessionals maken je wegwijs in het abc van musea en kunstregistratie en bieden een blik achter de schermen. Vanuit een thematische focus maak of verrijk je in team de beschrijvingen van bekende en minder bekende kunstwerken. Tegelijk is Bandwerk een laboratorium. Samen zoek je een creatieve manier om het verhaal van het kunsterfgoed te vertellen. 

Bandwerk biedt je een tweedaags programma. Tussen het registreren, brainstormen en creëren door krijg je de kans deel te nemen aan verrassende en inspirerende lezingen. Experts staan je bij met raad en daad, informatie en de nodige handbibliotheek staan ter beschikking. De creaties die uit de registratiemarathon voortkomen worden getoond tijdens een mini-expo tijdens het jaarlijkse ontmoetingsmoment van erfgoed zuidwest, dit jaar omgedoopt tot De Erfgoedfabriek. Benieuwd wat Bandwerk jou te bieden heeft? Ontdek meer op de projectpagina.  

Registreer je mee?

De 30 plekken voor Bandwerk zijn ondertussen ingevuld. Toch interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Komt er alsnog een plekje vrij, verwittigen we je hiervan. 

Inschrijven Bandwerk (wachtlijst)

zie ook

Bandwerk

Bandwerk

registratie
digitalisatie