Aan de slag met Zorg op Erfgoeddag - 10 november

Inspiratiegids Erfgoeddag

Op zondag 23 april 2017 is het opnieuw Erfgoeddag. Erfgoeddag 2017 staat in het teken van het thema Zorg. Plannen om iets te organiseren op Erfgoeddag? Op zoek naar interessante invalshoeken of mogelijke partners? Kom naar het Erfgoedlabo op donderdag 10 november.

Een thema met 3 sporen

Het thema zorg omvat 3 subthema's: Erfgoed en welzijn, geschiedenis van de zorg en erfgoedzorg. Het thema nodigt uit tot toenadering tot de zorgsector. Zo is dementie een van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Ook de geschiedenis van de zorg komt aan bod. Wat is de geschiedenis van het lokale ziekenhuis of OCMW? Hoe ging men vroeger om met zieken- of armenzorg? Tot slot mag ook de cultureel-erfgoedzorg niet ontbreken. Welke zorg heeft ons erfgoed nodig? Hoe bewaren we dit erfgoed voor de toekomst?  

Aan de slag!

Kan je niet wachten om met het thema Zorg aan de slag te gaan? Kom naar het Erfgoedlabo op 10 november 2016

Wanneer: donderdag 10 november 2016 om 14u
Waar: 
Sint-Annazaal, Begijnhof Kortrijk
Programma:
We gaan op zoek naar mogelijke invalshoeken. We luisteren naar lokale ideeën, zoeken interessante partners en lichten de regionale plannen toe. Tine Vandezande, coördinator Erfgoeddag, vertelt je hoe Erfgoeddag praktisch in zijn werk gaat.