900 jaar Vichte

900 jaar Vichte

In 2019 blaast Vichte 900 kaarsjes uit! Het hele dorp slaat de handen in elkaar om deze verjaardag op een passende manier te vieren van 4 tot 6 juli. Ontdek het feestprogramma!

Tijdens het Ommegangweekend - 4 tot 6 juli - viert heel het dorp feest. Heel wat organisaties en verenigingen zijn betrokken bij het feestprogramma. Een aanrader? Op donderdag 4 en vrijdag 5 juli kan je in de Oude Kerk terecht voor de voorstelling “HISTORIA VEHTAE, een bewogen reis doorheen de tijd." Deze historische evocatie brengt de geschiedenis van 900 jaar Vichte aan de hand van liederen, vertellingen en tableaux-vivants. Ook de foto- en videotentoonstelling "Vichte 900, met andere ogen" door fotoclub Agépon is zeker het bezoeken waard. Nieuwkomers uit de praatgroep, Karibu Anzegem en leerlingen uit de Vichtse scholen gingen op bezoek naar de historische locaties in het dorp. Ze ontdekten er de geschiedenis, brachten de plekken in beeld en gingen tegelijk op zoek welke rol deze locaties voor hen spelen. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag en zondagnamiddag (oude weverij Thienpondt). Daarnaast zijn er gidsbeurten langs de historische gebouwen, een feestelijke stoet met tempelridders, een jubileumviering, een feestmaal, enz. Het volledige programma ontdek je hier

Benieuwd naar de geschiedenis van het dorp? Heemkundige Kring De Spinspoele bundelt de geschiedenis in enkele artikels op haar website. Tijdens het kermisweekend van 14 en 15 september wordt het boek Van der Vichte Vichte in de geschiedenis door Brecht Dewaele voorgesteld. Intekenen voor het boek - een heruitgave van het boek van Leonard Blockeel (1975) - kan online. 

zie ook

De Spinspoele

Heemkundige kring De Spinspoele

lokaal en regionaal erfgoed