40 jaar na de gemeentefusies. Hoe het in Zuid-West-Vlaanderen anders liep dan gepland

40 jaar na de gemeentefusies

In 2017 liggen de gemeentefusies precies 40 jaar achter ons. In samenwerking met heel wat lokale heemkundige kringen wijdde De Leiegouw een themanummer aan de fusies. Op dinsdag 19 december wordt het boek voorgesteld in 't Senter, Sint-Katharina (Sente). Een niet toevallig gekozen locatie op de grens tussen Kuurne, Lendelede en Heule. 

Het tweede nummer van 2017 van het tijdschrift De Leiegouw is volledig gewijd aan de gemeentefusies van 1976 in de regio Kortrijk. De voorbije maanden sprak de Leiegouw met tal van bevoorrechte getuigen uit de regio. Het lijvige boek bevat talrijke boeiende bijdragen over hoe de fusies tot stand zijn gekomen, welke discussies eraan voorafgingen, hoe groot het protest was, welke politici regionaal en nationaal een belangrijke rol speelden, enz. Er zitten ook verschillende getuigenissen in en het nummer is rijk geïllustreerd met foto's. 

Het nummer wordt gepresenteerd in samenwerking met Museum X tijdens een speciaal en verrassend evenement op dinsdag 19 december om 19.30 uur (toegang vanaf 19 uur) in 't Senter in Sint-Katharina (Sente). Verwacht een jaren zeventig vibe. Haal de olifantenpijpen maar terug boven! Iedereen is welkom, de inkom is gratis. Heb je foto’s uit de jaren zeventig die iets vertellen over jouw gemeente? Breng ze dan zeker mee. We luisteren graag naar jouw verhaal.

www.brengxbij.be