14 klassen ontvangen erfgoedklasbak

Erfgoeddag maakt school. Dat was het thema voor Erfgoeddag 2022. Nieuw in 2022 was dat er ook een erfgoedweek plaatsvond, aansluitend op Erfgoeddag. Tijdens die erfgoedweek trokken erfgoedvrijwilligers en -professionals richting scholen om leerlingen warm te maken voor hun lokaal erfgoed. 

14 klassen in Zuid-West-Vlaanderen hadden zich ingeschreven om een erfgoedklasbak te ontvangen. Een erfgoedwatte? Een erfgoedklasbak! Dat is een erfgoedexpert die in de klas komt vertellen over zijn/haar erfgoedexpertise. De erfgoedklasbakken hebben dit schitterend gedaan, en de leerlingen en leerkrachten zijn al benieuwd naar de volgende erfgoedweek. 

De erfgoedklasbakken kwamen uit alle mogelijke erfgoedhoeken: het Esperantofonds kwam langs in de richting Moderne Talen, Texture ging zich samen met de klas verdiepen in het hele vlasproces, Canteclaer gaf een volksdansinitiatie, een beiaardstudent ging langs in een 6e leerjaar dat aan zijn lippen hing, van het RAMS kwam een andere klas dan weer te weten hoe je een skelet kan identificeren, de Groeningeabdij kwam vertellen over kunst en identiteit en Viroviacum Romanum kwam Romeinse spelletjes spelen. En dat is nog niet eens de volledige opsomming!

Een geslaagde erfgoedweek, dat is zeker, op naar meer!

 

FOTO'S