1000 patronen: doorbreken – ontrafelen – verbinden

1000 Patronen

Texture gooit de deuren open voor Wit.h | Wit.h vlecht zich doorheen Texture. Onder de titel ‘1000 Patronen’ zet de Kortrijkse kunstenorganisatie Wit.h een uitdagende tentoonstelling neer in museum Texture. Verrassende hedendaagse kunst verweeft zich met het erfgoedverhaal van de vlas-, kant- en linnennijverheid.

Waarom houden we niet zo van muziek waarin een herkenbaar patroon ontbreekt? Waarom reizen we iedere dag via dezelfde route naar het werk, de winkel, de club of de school? Waarom hebben we reeds een idee over iemand alvorens die persoon te leren kennen? En ja, we voelen ons pas op ons gemak wanneer alles in zijn plooi valt, wanneer we ons thuis voelen! We leven met zijn allen volgens patronen die cultureel of persoonlijk bepaald zijn. 

Samen met Initia vzw (Jan Knops) en kunstenaar Ted Oonk stelt Wit.h patronen en modellen in vraag. Getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking participeren in het kunstenveld en schrijven, samen met andere kunstenaars en in de nabijheid van andere kunstwerken, een vitaal verhaal. De unieke tentoonstelling is het resultaat van een traject waarin kunstenaars elkaar inspireren en experimenteren met diverse technieken en in confrontatie gaan met de erfgoed collectie van het Texture museum. In de tentoonstelling gaan de kunstenaars aan de slag met patronen, textiel is het uitgangspunt. 

Elke zondag om 11u wordt een gratis instaprondleiding georganiseerd, op 4 november sluit de tentoonstelling met een slothappening. 

Praktisch

Waar? Texture, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Wanneer? 8 oktober tot en met 5 november 2017, dinsdag tot zondag van 10u tot 17u
Meer info? Tel. 056 27 74 70 | texture@kortrijk.be 
www.1000patronen.be | www.vzwwith.org | www.texturekortrijk.be