100 jaar Straete Kermis

Straete Kermis

Eind september is Straete Kermis - in de Desselgemse Nieuwstraat - aan haar 100ste editie toe. Tijdens het feestweekend keert de straat met onder andere een feestelijke optocht en tentoonstelling 100 jaar terug in de tijd.

De eerste editie van Straete Kermis vond plaats in 1919, net na de Eerste Wereldoorlog. Nu 100 jaar later is het een van de oudste straatkermissen in de regio. De verjaardag wordt gevierd met een feestelijke optocht op 28 seotelber waarin de 7 Desselgemse reuzen hun opwacht maken. Met deze stoet keert de straat even 100 jaar terug in de tijd. Heel wat verenigingen nemen deel. Een tentoonstelling vertelt meer over het wonen, werken en leven in de Desselgemse straat. Foto's en beelden worden op grote doeken in de straat opgehangen. Pulbiekstrekkers zoals het St. Cecilia café uit de jaren rond de Tweede Wereld, is er uitzondrlijk terug.

Straete kermis kan je van 28 tot 30 september 2019 beleven in de Nieuwstraat in Desselgem. Meer info over dit reuze volksfeest lees je hier