Uitleenreglement

Erfgoed zuidwest leent kosteloos materiaal uit aan organisaties en privépersonen om het cultureel erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen te bewaren, documenteren, onderzoeken of ontsluiten. 

Enkele spelregels

  • Het materiaal wordt ter beschikking gesteld om het Zuid-West-Vlaamse erfgoed te bewaren, documenteren, onderzoeken of ontluisten. Het materiaal wordt niet ontleend voor activiteiten of projecten met een commercieel doeleinde en/of die geen verband houden met het cultureel erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen. 
  • Aanvragen gebeuren bij voorkeur via het online aanvraagformulier maar kan ook door het aanvraagformulier via mail/post te bezorgen aan erfgoed zuidwest. 
  • Het toekennen van materiaal gebeurt in volgorde van de ontvangen aanvragen. Om zoveel mogelijk ontleners te bedienen kan het aantal materialen per reservatie, of de ontleningsperiode, beperkt worden afhankelijk van andere aanvragen. 
  • Alle materialen dienen opgehaald en teruggebracht te worden bij zuidwest (President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk).
  • Bij het uitlenen van materiaal wordt de uitleenovereenkomst ondertekend. De ontlener verklaart hierbij akkoord te zijn met het uitleenreglement.

Lees het volledige uitleenreglement

Materialenwijzer

Vind je niet wat je zoekt? De meeste Zuid-West-Vlaamse gemeenten beschikken over een eigen uitleendienst. Op de gemeentelijke website vind je een overzicht van het beschikbare materiaal. Voor erfgoedspecifiek materiaal kan je terecht in de uitleendienst erfgoed van Vlaanderen en ook bij de provincie West-Vlaanderen kan je heel wat materiaal uitlenen. 

Reserveren Aanbod