Uitleendienst

Een lezing of tentoonstelling organiseren, dia’s digitaliseren, een collectie fotograferen of de bewaaromstandigheden in je depot verbeteren… Het nodige materiaal heb je niet altijd in huis. In de uitleendienst van zuidwest vind je ons aanbod logistiek materiaal.

Uitleendienst zuidwest

Zuidwest leent kosteloos materiaal uit aan organisaties en privépersonen om het cultureel erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen te bewaren, documenteren, onderzoeken of ontsluiten. Meer informatie lees je in het uitleenreglement. Alle materialen dienen opgehaald te worden bij zuidwest (President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk).

Wil je iets ontlenen? Vul het online aanvraagformulier in. Liever op papier? Download het aanvraagformulier en bezorg het ons (erfgoed@zuidwest.be; President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk). Na ontvangst van het formulier bezorgen we je de uitleenovereenkomst. Het toekennen van materiaal gebeurt in volgorde van de ontvangen aanvragen. Om zoveel mogelijk ontleners te bedienen kan het aantal materialen per reservatie, of de ontleningsperiode, beperkt worden afhankelijk van andere aanvragen. 

Aanbod Aanvraagformulier Lees het uitleenreglement

Materialenwijzer

Vind je niet wat je zoekt? In Zuid-West-Vlaanderen kan je daarnaast bij verschillende uitleendiensten terecht. Bekijk hieronder een overzicht van nuttige materialen om bij erfgoedzorg en ontsluiting te gebruiken.

Registratie en digitalisatie Behoud en beheer Expositie 

Presentatie Promotie Uitleenbare expo's en educatieve koffers

Uitleenreglementen

Sommige gemeentelijke/stedelijke uitleendiensten stellen enkel materiaal ter beschikking aan inwoners of verenigingen binnen de gemeente gevestigd. De voorwaarden, en eventuele kosten, voor het ontlenen verschillen per uitleendienst. Het assortiment van de uitleendiensten is ook uitgebreider dan hier vermeld. Meer informatie vind je in de uitleenreglementen.

Neem ook een kijkje op…

Kringloopexpo zorgt ervoor dat voorwerpen uit tentoonstellingen en podiumkunsten een tweede leven krijgen. Het digitale platform laat je toe materialen te (ver)huren en (ver)kopen. Je vindt er van tentoonstellingskasten, sokkels en kaders tot vloerbekleding, audio en belichting. Een hoop interessante aanbiedingen én bovendien help je de ecologische voetafdruk van de cultuursector te beperken!